Richtlijnen VTTL dd 03-12-2021

  • Berichtcategorie:Bericht VTTL

 

 

Voor de derde keer in heel korte tijd kwam het kernkabinet opnieuw samen. De maatregelen van iets meer dan 2 weken geleden, beginnen ondertussen al hun vruchten af te werpen (de piek is hopelijk bereikt dixit de experts). De impact van de maatregelen die vorige week ingingen, gaan we pas binnen anderhalve week zien waarschijnlijk. En de impact van de huidige nieuwe maatregelen, zullen we pas merken tegen de start van de kerstvakantie.

Indoorsporten is nog steeds toegelaten. Dus de competitie wordt gewoon verdergezet.

Toch wensen we jullie nog even extra te wijzen op het belang van het naleven van de maatregelen, niet alleen binnen de eigen club, maar ook op bezoek bij tegenstanders. Die maatregelen zorgen er juist voor dat grote uitbraken vermeden kunnen worden. Het is dus zowel in jullie eigen belang, als in dat van de tegenstander om die maatregelen heel goed te respecteren, zowel in de speelzaal als in de cafetaria/kantine. Dat zijn uiteraard twee verschillende zaken voor de overheid, maar voor onze clubs gaat dat veelal samen. Toch moeten die regels goed opgevolgd worden. Pas die regels dus ook strikt toe op de eigen leden, maar informeer ook de tegenstander van jullie werkwijze ter plaatse. Al zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn, toch zijn er steeds personen die een loopje met regels nemen (niet alleen in de sport).

Ik herhaal nog eens de belangrijkste zaken:

  • Hou rekening met de algemene adviezen (hou afstand, mondmasker aan tenzij je sport, handen regelmatig wassen, …) om besmetting te voorkomen.
  • Sport niet en blijf thuis als je (of een huisgenoot) symptomen hebt die op COVID-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
  • Gebruik de nodige CO2-meters.
  • Cafetaria’s en kantines moeten sluiten om 23 uur en mogen ook na 23 uur geen drank meer aanbieden. Een CST hier is verplicht om drank ter plaatse te consumeren.
  • Geen publiek in de speelruimte, behalve voor begeleiding van minderjarigen (max. 2 meerderjarige personen per minderjarige).
  • Competitiewedstrijden kunnen uitgesteld worden mits het voorleggen van de nodige attesten.
  • Houd er rekening mee dat lokale overheden strengere restricties kunnen opleggen.

Sporten is en blijft gezond. Een sporter heeft in de meeste gevallen een sterker immuunsysteem dan een niet-sporter. Tijdens de interclub heb je steeds maximaal 8 (of in geval van veteranen of jeugd minder dan 8) personen per wedstrijd, dus tracht zoveel als mogelijk ook contacten met andere spelers uit andere wedstrijden te vermijden. Bovendien is tafeltennis ook geen contactsport en dus een laag-risicocontact wanneer de maatregelen gevolgd worden. Het sociale contact is inderdaad iets minder dan vroeger, daar hopen we zo vlug mogelijk naar terug te keren. Maar dat zal pas kunnen wanneer deze pandemie overwonnen zal worden. Ook in het dagelijkse leven zelf zijn er al heel wat minder sociale contacten mogelijk sinds de start van deze pandemie.

Tafeltennis kan dus op een veilige manier, maar daarvoor zal iedereen zich moeten inzetten. Tijdens de eerste 9 speelweken van dit seizoen is al gebleken dat er heel weinig problemen zijn geweest in onze clubs. Dank alvast voor jullie inzet. Dit virus is volhardend, dat moeten wij dan ook blijven.

De federatie blijft steeds de beslissingen van de overheid van dichtbij opvolgen.

Met vriendelijke groeten,

VTTL Logo